Tolmácstechnika

Igény esetén együttműködő partnerünkön keresztül fordítóirodánk biztosítja a tolmácsoláshoz szükséges tolmácstechnikát (szállítással és technikai felügyelettel). Alapvetően két különböző típusú tolmácsberendezést lehet megkülönböztetni:

Szinkrontolmács-berendezés: A szinkrontolmács-berendezés legfontosabb része a hangszigetelt, legalább kétszemélyes tolmácsfülke. Alapesetben célnyelvenként egy tolmácsfülkével kell kalkulálni. Az elhelyezéséhez egy kb. 2x2 méteres területre van szükség, illetve kb. fél métert kell szabadon hagyni a kabin ajtajának nyitásához. A szinkrontolmács-berendezés további fontos részei: digitális tolmácsközpont, tolmácspult, hordozható vevőkészülékek (annyi főre, ahányan a tolmácsolt szöveget követni szeretnék), infrasugárzó. A kabin összeszerelése kb. másfél-két órát vesz igénybe, minden további kabin esetében ehhez plusz egy-egy órát kell hozzászámítani.

Tour guide tolmácsrendszer: Ezt a megoldást gyárlátogatáson vagy kisebb rendezvényeken szokták igénybe venni. A rendszer egy dobozban szállítható, amely a fülhallgatókat és vevőkészülékeket is tartalmazza. Előnye, hogy gyorsan üzembe lehet helyezni, a működtetéséhez nem kell külön technikai felügyelet és akár a szabadban is használható. Hátránya, hogy a hangminőség és így a tolmácsolási minőség is gyengébb, mint a hangszigetelt fülkék esetében, illetve a fülbesúgásos technika miatt legfeljebb egy nyelvpár esetén használható hatékonyan, mert egyébként a tolmácsolás zavaróan hat a résztvevőkre.

Rólunk

A Fordításcentrum fordítóiroda komplex fordítási, tolmácsolási és lektorálási szolgáltatást, valamint tanácsadást nyújt ügyfelei számára. Keressen minket bizalommal, mindig találunk megoldást.

Bővebben

Elérhetőség

  +36-30-782-1364

  Visszahívást kérek

  info@forditascentrum.hu

  3300 Eger, Koháry István u. 2/C

  forditascentrum

 

Közösségi oldalaink